Veteranidræt Skovbakken

Drejebog til madhold i Upstairs, Skovbakken veteraner  

Beskrivelsen er lavet ud fra erfaringerne fra det madhold, jeg (Lisbeth Kusk Madsen) er medlem af. Der er andre måder!    

Tilmelding af holdet 
Holdet tilmeldes på liste i Upstairs og så hurtig også som muligt på hjemmesiden under ”Kalender”, ”Madhold tirsdag” for så undgås dobbeltbookinger. De to Knud’er skriver det på hjemmesiden, hvis de får et praj, men man kan også gøre det selv.    

Ugen før
 
Holdet aftaler fordeling af indkøb til holdets fælles morgenmad, smørrebrød og evt. forberedelse af mad hjemme. Det er en god ide at spørge ugens madhold om antal solgte madder og så have ekstra rugbrød og pålæg med til at smøre undervejs, hvis der ikke er nok smurte madder. Hellere for mange end for få. Husk mælk til kaffen. Låne nøglebrik hos et bestyrelsesmedlem, for man mødes før gymnastikken begynder, og der er låst. Man får fat i koden til låsen på Veteranernes skabe, der står på ”baggangen” bag Upstairs, ved at spørge omkring sig eller ringe til nummeret, angivet på hjemmesiden under ”Kalender”, ”Madhold tirsdag”.    

På dagen 
Sådan gør vi: På vores hold mødes vi kl. 9.00 og begynder med fælles morgenmad: Kaffe, lavet på den lille, alm. kaffemaskine og rundstykker med det hele. Og så snakker vi!.    

1. Kl 9: Vi åbner skabet og finder pengekassen, kaffefiltre til lille og store maskine, kaffe, kaffefiltre,  te, øl og sodavand (skal i køleskab),  servietter, skilt med mobilepaynummer osv. frem.    

2, Senest kl 10 finder vi den store kaffemaskine i skabet nederst til højre for køleskabene med tilhørende vejledning frem og sætter brygningen i gang. Inden man hælder kaffe og vand i, skal man sørge for, at røret er placeret præcist i hullet i bunden af kaffemaskinen. Man skal lave 10 l kaffe, og maskinen tager minimum en time om det.    

3. Opvaskemaskinen tænder vi også, se vejledning.    

4. NB: Hvis man skal varme noget, er der kun en alm. ovn, ikke mikrobølgeovn. Gryder og pander (induktionsplader) må man have med hjemmefra, gerne sammen med en skarp kniv. Der er heller ikke skrællekniv og æggedeler.    

5. Så smører vi smørrebrødet, lægger det på de blå bakker og stiller det i køleskabet. Vi laver tevand, hælder kaffe op i termokander og sætter vand, tallerkener, bestik, glas, krus osv. frem på disken. Vi finder et par borde til smørrebrødet.    

6. De første kommer lidt efter kl 11.30.    

Priser: Smørrebrød 10 kr/stk. Øl og sodavand, 10 kr/stk. kontant eller mobilepay. 
Bakkerne (2 slags og bestikkurve) til opvask er stillet frem på et bord i den fjerne ende af lokalet på grå underbakker, ved siden af affaldsstativ med sort pose på. Øldåser med pant samles separat og placeres ved afgang i en plastpose ved siden af skabet på baggangen.    

7. Det hele kører, og vi vasker op på skift.    

8. Afslutning: Vi afregner ved at tage beløb for udlæg fra pengekassen. (Mulige bilag lægges i pengekassen). Er der ikke kontanter nok, sendes anmodning om mobilepay til 30224956.    

Hvis nøglebrikudlåneren er til stede, får vedkommende den igen.   Kaffemaskinen tømmes for restkaffe, skylles indeni, og stålfiltrene tages ud og skylles. Opvaskemaskinens renseprogram køres, sierne rengøres og maskinen slukkes. Se vejledningen. Køleskabet gennemgås for for gamle ting.   Ting fra skabet sættes tilbage, (fx restlager af øl og pengekasse), koden indstilles på det aftalte,  skabet lukkes, og koden randomiseres. Når døren til Upstairs lukkes, er den låst.  

Hent drejebogen som PDF